Tramkade

tramkade, de creatieve hotspot!

Op 5 minuten loop afstand van het Centraal station ligt op een unieke spot, de Tramkade. Voor veel mensen de favoriete plek van Den Bosch, aangezien je er veel leuke activiteiten kunt doen. Het is een creatieve hotspot waar veel ondernemers unieke concepten ontwikkelen. Daarnaast is de Tramkade ook een historische plek, aangezien de Mengfabriek een monumentaal pand is. De vele oude fabriekshallen zijn al jaren niet meer in bedrijf.

De geschiedenis van de Tramkade in Den Bosch

Voorheen zat op het terrein van de Tramkade een mengvoederfabriek. Dit was een mengvoederfabriek van het bekende familiebedrijf de Heus. Het terrein is karakteristiek met beschilderde imposante silo’s en industriële gebouwen.

Het rauwe en robuuste terrein vormt nu het cultureel kloppend hart van Den Bosch. De gemeente biedt creatieve ondernemers de kans om het gebied nieuw leven in te blazen. Het is een experiment waar zonder vaste kaders, met een oog op duurzaamheid, wordt geopereerd. Het gebied heeft drie grotere gebouwen namelijk de Mengfabriek, het Werkwarenhuis en de Kaaihallen. Ieder gebouw heeft zijn eigen unieke sfeer waar je als bezoeker zo naar binnen mag lopen om de diversiteit van tentoonstellingen, ontmoetingsplekken, oude ambachten en horeca te bezoeken.

Inmiddels vindt je op deze mooie plek veel horeca gelegenheden, zoals Barkade, Van Aken en de Bossche Brouwers. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Naast een boot huren kun je ook leuke spelletjes doen bij de Barkade. Je kunt verschillende fietsen huren, enz.

Barkade

Barkade is de ultieme hangout voor diegenen die op zoek zijn naar een alternatieve manier van uitgaan of even terug willen naar die retro gaming vibe van toen. Never grow up!

Bossche brouwers

Bij de Bossche Brouwers kun je op een sfeervolle manier kennis maken met verschillende biersoorten en brouwers. Desgewenst kunnen we de proeverij laten hosten door de (lokale) brouwer. Zo organiseren we vaker een bierproeverij met brouwerij D’n Draok en Brouwerij Boegbeeld.
rondvaart den bosch

Da silva koffiebrander

Een leuke koffie brander waar je leuke workshops lan doen, maar uiteraard ook heerlijk lunchen en dineren.

Hotel kraan

Aan de rand van de historische binnenstad, pal aan het water, staat het meest bijzondere hotel van ‘s-Hertogenbosch: de Bossche Kraan. Een luxe tweepersoons hotelkamer in een voormalige havenkraan, prachtig ingericht en van alle gemakken voorzien.